Британський парламент висловив довіру Терезі Мей

 

Британський парламент не зміг висловити вотум недовіри уряду Терези Мей, що дасть їй змогу спробувати сформувати консенсус серед депутатів за угодою про Brexit.

Під час вечірнього голосування 16 січня підтримку уряду висловили 325 депутатів, проти голосували 306, повідомляє Reuters.

Голосування відбулося лише через 24 години після того, як більша частина парламенту не підтримала запропоновану урядом Мей угоду про вихід країни з ЄС.

Тереза Мей заявила після голосування щодо вотуму недовіри, що політичним силам Великої Британії слід об’єднатися та обговорити варіанти дій у зв’язку з Brexit. Прем’єр висловила жаль, що ініціатор голосування – лідер опозиції Джеремі Корбін – вирішив ініціювати вотум недовіри, а не брати участь у дискусіях з приводу Brexit. Вона підкреслила, що її двері завжди відчинені для переговорів із лейбористам та наголосила, що настав час залишити позаду особисті інтереси.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 січня Палата громад британського парламенту не підтримала проект угоди уряду про вихід Сполученого Королівства з ЄС, яку прем’єр-міністр Мей погодила з Брюсселем.
За умовами відхиленої угоди, схваленої 27 країнами Євросоюзу наприкінці листопада, вихід Британії з ЄС було заплановано на 29 березня 2019 року, перехідний період передбачався до кінця 2020 року, Британія повинна була виплатити Євросоюзу 39 млрд. фунтів стерлінгів. Тепер Brexit загрожує стати неврегульованим.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна