День українського політв’язня – від шістдесятників до Сенцова: приходьте в Київраду на “Вечір різдвяних Василів”

Малюнок: Андрій Єрмоленко

12 січня в Україні відзначають День українського політв’язня. З цієї нагоди відбудеться масовий захід у Колонній залі Київради, запрошуються всі охочі.

Саме цього дня у 1972 році почався “генеральний погром” українського шістдесятництва – за кілька днів були заарештовані Іван Світличний, Євген Сверстюк, Василь Стус, Іван Дзюба, В’ячеслав Чорновіл, Іван Гель та інші дисиденти, нагадала прес-служба Українського інституту національної пам’яті.

“Історія повторюється. У російських тюрмах нині близько 70 політв’язнів та 24 військовополонені українські морякималюнок Андрій Єрмоленко. Ще більше сотні перебувають у підвалах окупованого Кремлем Донбасу”, – наголосили в УІНП.

“Приходьте сьогодні о 17:00 в Колонну залу Київради на “Вечір різдвяних Василів: історія від шістдесятників до Cенцова” – вшануємо тих, хто боровся за Україну і кого з нами зараз вже нема, помолимося за звільнення тих, хто боротьбу продовжує та нині перебуває у кремлівському полоні”, – закликали в УІНП.

Читайте також:
Геращенко закликає писати листи українським полоненим та політв’язням в РФ. АДРЕСИ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна