Українська армія у 2020 році діятиме за стандартами НАТО, — Порошенко

 

У 2020 році Збройні сили України діятимуть за стандартами НАТО відповідно до закону про національну безпеку.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час спілкування з мешканцями Здолбунова на Рівненщині, повідомляє “Укрінформ”.

“У 2020 році Збройні сили Україні будуть зорганізовані і здатні діяти повністю за стандартами НАТО згідно із законом про національну безпеку”, — сказав глава держави.

Він переконаний, що шлях України до Євросоюзу та НАТО допоможе гарантувати безпеку українських кордонів і суверенітету.

“Наш шлях до миру, але не на умовах капітуляції, яку нам пропонує російська п’ята колона, а на умовах національних інтересів України”, — наголосив глава держави.

За його словами, євроатлантична інтеграція – це також шлях до зміцнення української державності і гідності українських громадян.

“І ми довели, що здатні здобувати перемоги на цьому визначеному українським народом шляху”, — наголосив президент.

У цьому контексті він згадав про захоплених Росією у полон українських військових моряків: “Ми з вами, кожен українець пишається героїзмом 24 українських моряків, які здобули для України морально-політичну перемогу. Не дали Росії реалізувати плани із тихого, гібридного захоплення Азовського моря та Керченської протоки. Деякі у парламенті пропонували нам сидіти тихо і чекати. Це — не для нас, не для українців”.

Порошенко зазначив, що українці зупинили російську агресію і зберегли незалежність держави.

“Вперше. Бо завжди, коли Росія нападала на Україну, а це постійно трапляється протягом останніх 300 років, Україна не витримувала більше 1,5-2 років. Це вперше ми продемонстрували, щj здатні захистити наш суверенітет”, — заявив глава держави.

Президент зауважив, що Україна поверне свої території, окуповані нині Росією.

“Ми не дамо здійснити ані окупацію Азовського моря, ані окупацію Керченської протоки. Реакція світу ще раз засвідчила — світ з нами. За агресію Кремль буде платити високу ціну. Настане день, коли ця ціна точно виявиться непідйомною для Кремля, і ми повернемо і Крим, і окуповану частину Донбасу. Повернемо, якщо збережемо нашу єдність, збережемо державність, збережемо віру у свої сили та напрямок щодо європейського курсу”, — наголосив Порошенко.

Читайте також:
Від водія до комбрига: оприлюднено нові розміри зарплат в ЗСУ за посадами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна