Порошенко схвалив відправку військових до місії ООН у Малі

 

Президент України Петро Порошенко схвалив відправку до 20 військовослужбовців зі складу Збройних сил України до багатопрофільної інтегрованої місії ООН зі стабілізації у Малі.

Про це йдеться в указі Президента №6/2019 від 9 січня 2019 року, передає УНН.

“На підставі пропозиції РНБО України та відповідно до Закону України “Про участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки” поcтановляю направити для участі України в багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації у Малі національний персонал (з числа військовослужбовців Збройних сил України) чисельністю до 20 осіб”, — йдеться у тексті указу.

Як зазначається, рішення ухвалено, враховуючи резолюції РБ ООН № 2100 від 25 квітня 2013 року та № 2423 від 28 червня 2018 року, звернення Секретаріату ООН щодо участі України в багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації у Малі, вважаючи, що направлення національного персоналу для участі України в місії ООН зі стабілізації у Малі сприятиме підтриманню міжнародного миру і безпеки та відповідає національним інтересам держави.

Кабінету міністрів України доручено вжити заходів для забезпечення виконання рішення.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте також:
Нову ротацію українських миротворців у ДР Конго привітали колоритним концертом. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна