Парафії колишньої УПЦ МП оголошують про перехід до ПЦУ

 

Ще дев’ять парафій колишнього Московського патріархату (УПЦ МП) перейшли до Православної церкви України.

На Хмельниччині до ПЦУ приєдналися шість релігійних громад УПЦ МП в Ізяславському районі, повідомив митрополит Антоній Махота, передає ТСН.

За його словами, настоятелем в усіх шести парафіях є протоієрей Віталій Олійник.

Йдеться про православні громади сіл Теліжинці, Закружці,  Пильки, Сухуженці, Чижівка та присілки.

На Вінниччині ще дві релігійні громади так званого Московського патріархату вирішили приєднатися до ПЦУ. У селі Перемога Козятинського району провели опитування, під час якого понад три сотні жителів висловилися про приєднання до Православної церкви України.

“У селі будують храм. Його настоятель, протоієрей Володимир Ратошнюк, поки що не визначився остаточно і не підтримав рішення своєї пастви, тому віряни звернулися до Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля. З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, громадою тимчасово буде опікуватися настоятель храму с. Махнівки, протоієрей Андрій Кіпер“, — повідомляє прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ.

Також до Помісної церкви приєдналися віряни села Пузирки Козятинського району.

Тамтешній настоятель не підтримав одностайного рішення своєї пастви, тому у селі призначений новий настоятель — протоієрей Віктор Боднар.

Ще одна парафія так званого Московського патріархату перейшла до ПЦУ на Волині. Відповідне рішення ухвалили настоятель та віряни Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерви Горохівського району.

“Думка про перехід у нас з’явилася давно, але ми ще чекали томосу від Вселенського Патріарха. Коли 5 січня томос було підписано, а 6 січня вручено мирополиту Епіфанію, ми після Різдвяної служби зібралися на збори і одноголосно громада висловилася за перехід до Православної Церкви України. У нас є протокол зборів, усе задокументовано. Я уже написав відповідний лист митрополиту Волинському і Луцькому Михаїлу”, — розповів настоятель храму Павло Кліцук. 

За різними підрахунками, наразі до ПЦУ по всій Україні перейшли уже понад півсотні парафій УПЦ МП.

Читайте також:
Після переходу до ПЦУ парафіям на Буковині збережуть звичну мову богослужіння

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна