На Чернігівщині під час військових навчань виявили чотирьох п’яних офіцерів

доповнено

На початку 2019 року військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України викрито чотирьох офіцерів, які перебували на військовій службі у стані алкогольного  сп’яніння.

Про це повідомили у прес-службі ВП Центрального регіону України.

4 січня під час спільного виїзду військових прокурорів Чернігівського гарнізону з представниками Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку до військової частини, дислокованої в смт Гончарівське Чернігівського району, виявлено заступника начальника штабу військової частини, командира і заступника командира танкової роти та командира взводу, які перебували в стані алкогольного сп’яніння.

Вказані офіцери, будучи керівниками під час навчань на полігоні, повинні особисто контролювати дисципліну підлеглих військовослужбовців.

Таке порушення порядку несення військової служби могло призвести до надзвичайних подій із особовим складом та виникнення інших ризиків, зазначають у прес-службі.

Щодо кожного із офіцерів склали протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 172 – 20 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Документи скерували до Чернігівського районного суду Чернігівської області.

Зараз предметом вивчення є роль командування військової частини в забезпеченні статутного порядку в підпорядкованих підрозділах та можливого приховування фактів інших правопорушень задля забезпечення стану військової дисципліни в частині.

Як повідомили в Оперативному командуванні “Північ”, чотирьох офіцерів звільнили за систематичне недотримання умов контракту, порушення військової дисципліни та вживання алкоголю.

“Четверо офіцерів, але на той момент вже колишніх військовослужбовців однієї з військових частин оперативного командування “Північ”, справді були затримані у стані алкогольного сп’яніння. Факт зафіксований 4 січня 2019 року”, — йдеться у повідомленні.

“Однак вказані особи були звільнені з лав ЗС України ще 31 грудня 2018 року наказом командувача військ ОК “Північ”. Військовослужбовці систематично не дотримувалися умов контракту, порушували військову дисципліну, вживали алкогольні напої у службовий час, за що на них неодноразово складалися адмінпротоколи та проводилися службові розслідування”, — зазначають військові.

В ОК “Північ” підкреслили, що жодних навчань у вказаній військовій частині не було, а “горе-військові не мали під контролем підлеглий особовий склад та не контролювали хід навчань”.

Порушники перебували в зазначеному місці у зв’язку зі здачею посади та закріпленого за ними майна.

Читайте також:
На Чернігівщині винесли вирок контрактнику 72-ї бригади, який на БМП переїхав товариша

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна