У Флориду з Маріанських островів етапували росіянина Макаренка, обвинуваченого в незаконному військовому експорті

 

Міністерство закордонних справ Росії заявило про арешт російського громадянина на Північних Маріанських островах (архіпелаг у Тихому океані, володіння США) та переміщення його до Флориди. Ідеться про чоловіка, якого Штати раніше обвинувачували в експорті товарів військового призначення.

В повідомленні МЗС РФ від 5 січня сказано, що затриманий американцями – Дмитро Макаренко 1979 року народження. Його затримали 29 грудня після прильоту в аеропорт острова Сайпан, куди він прибув із дружиною, неповнолітніми дітьми і літніми батьками.

Російська сторона заявила, що довідалася про затримання громадянина РФ не від американських правоохоронних органів, а від його близьких, і звинуватила США у порушенні двосторонньої консульської конвенції.

За інформацією МЗС РФ, Макаренка етапували у Флориду. Російське міністерство вимагає від американської сторони роз’яснень причин арешту.

Раніше видання The Guam Daily Post повідомило, що затриманому росіянину у 2017 році в Флориді висунули обвинувачення у незаконному експорті військової техніки без ліцензії та відмиванні грошей. Макаренка звинуватили в спробі експортувати в Росію прилади нічного бачення військового класу і тепловізійні пристрої.
Окружний суд південного округу Флориди видав ордер на його арешт, зазначає “Європейська правда”.

Як відомо, 31 грудня 2018 року ФСБ повідомила про затримання громадянина США Пола Вілана в Москві під час проведення “шпигунської акції”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна