Бойовики ОРДЛО вчинили чергові перешкоди роботі місії ОБСЄ

 

Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані бойовиками об’єкти і території, тим самим перешкоджають діяльності Місії.
Про це повідомляє українська сторона СЦКК з посиланням на дані щоденного звіту СММ ОБСЄ, опубліковані 4 січня.

Згідно до цього звіту, в ОРДЛО зафіксовано чергові факти обмеження свободи пересування, заборони доступу та інші перешкоди реалізації мандату Спеціальної моніторингової місії.

Так, на пункті пропуску на кордоні біля Ізвариного найманець російсько-окупаційних військ в черговий раз наказав патрулю Місії залишити цей район (минулого разу подібний випадок відмови було відзначено у щоденному звіті СММ від 31 грудня 2018 року).

А на блокпості, розташованому на північному в’їзді до Новоазовська, на схід від Маріуполя, п’ятеро найманців збройних формувань Російської Федерації знову не дозволили патрулю Місії проїхати до центру міста та у східному напрямку (подібну заборону було також зафіксовано у щоденному звіті Місії від 28 грудня 2018 року). В той же час спостерігачі СММ бачили, що через блокпост, без зайвих перешкод, проїжджали цивільні автомобілі.

“Українська сторона СЦКК вважає неприпустимим подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набули системного характеру та призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил.
Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що прибирати з полю зору від міжнародних спостерігачів, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та всіляко спонукають подальше загострення збройного конфлікту на Донбасі”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Росія готується звинуватити Україну в організації терактів, — Міноборони

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна