На окупованій Луганщині бойовики нарощують важке озброєння

 

Російсько-окупаційні війська продовжують нарощувати важке озброєння, насамперед танки та гаубиці, на Луганському напрямку та не бажають адекватно реагувати на висновки міжнародних спостерігачів СММ ОБСЄ.

Окупанти продовжують грубо порушувати, визначені Мінськими домовленостями, лінії відведення важкого озброєння, про це повідомляє українська сторона СЦКК.

За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 3 січня, спостерігачі місії продовжують здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого меморандумом, а також комплексом заходів і доповненням до нього.

Так, 30 грудня 2018 року, безпілотник СММ за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольній владі України районах Луганської області, вкотре зафіксував 22 танки (десять Т-72 і дванадцять Т-64) біля селища Круглик та 19 танків (вісім T-72 й одинадцять Т-64), 12 буксируваних гаубиць (Д-30 “Жаба”, 122 мм), вісім самохідних гаубиць (2С1), шість протитанкових гармат (МТ-12 “Рапіра”, 100 мм) і 12 мінометів (2Б11 “Сани”, 120 мм) поблизу Мирного.

До слова, у щоденному звіті СММ від 29 грудня 2018 року зазначалося, що 27 грудня безпілотник СММ вже фіксував невідведене важке озброєння окупантів в цих районах.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, взятих на себе зобов’язань у рамках консультацій Тристоронньої контактної групи, щодо відведення озброєння та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту.

Читайте також:
За добу затримали 8 підозрюваних у співпраці з бойовиками, – штаб ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна