В Україні 5g з’явиться не раніше, ніж 2020 року

 

Експерти прогнозують перші комерційні запуски п’ятого покоління зв’язку в Україні не раніше, ніж 2020 року.

Як розповів Олександр Глущенко, член правління Інтернет-асоціації України (Інау), радник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, найближчими роками повноцінного запуску технології очікувати не варто, передає УНІАН.

“5G в Україні в 2019 році може існувати лише як тестовий майданчик. За чутками, “Київстар” щось намагається вже робити в цьому напрямку. Але я не вірю у 5G в найближчі п’ять років в Україні. У нас голосовий зв’язок і 3G є не скрізь. Тому Україна точно не буде флагманом з впровадження п’ятого покоління”, — наголосив Глущенко.

За словами директора з розвитку бізнесу компанії Huawei Ukraine Олександра Сербіна, п’яте покоління в найближчому майбутньому не стане основною технологією зв’язку навіть у розвинених країнах.

“Я підкреслюю, що 5G не стане в найближчому майбутньому основною технологією. Вона не замінить собою LTE. Більш того, можна очікувати, що 4G залишатиметься основною технологією, якою користуватимуться звичайні користувачі, найменше, до 2025 року”, — сказав експерт.

Сербін також зазначив, що перші комерційні запуски технології в Україні відбудуться не раніше 2020 року.

“Мій прогноз, що до 2020 року буде фіналізовано стандарти, і відбудуться деякі комерційні запуски. Я вважаю, що Україна не повинна надто швидко рухатися, має сенс зачекати рік-два, коли технологія стане більш зрілою. Буде більше сценаріїв використання. І після цього Україна може запровадити 5G”, — вважає він.

Читайте також:
У Генштабі закликали армійців не розкривати свої координати через мобільні телефони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна