На Запоріжжі до 9 років ув’язнення засудили бойовика “ДНР”, поплічника Мотороли

 

За матеріалами Служби безпеки України до дев’яти років позбавлення волі засудили бойовика “ДНР”.

Рішення ухвалив Василівський районний суд Запорізької області. Засудженого оголосили в розшук, передає Zaxid.net.

“Співробітники СБУ встановили, що мешканець Запорізької області у 2014 році приєднався до лав терористів. Перебуваючи у складі бандформування “Батальйон Спарта”, чоловік чинив збройний опір підрозділам ЗСУ та військовим формуванням, задіяним у проведенні Антитерористичної операції на території Донецької області. Крім того, будучи “інструктором з тактики ведення бойових дій”, він вчив членів НЗФ рукопашному бою та тактиці ведення бойових дій”, – йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначено у вироку, який оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових справ, протягом квітня 2014 року по теперішній час обвинувачений Артем Чабан, уродженець м. Василівка Запорізької області, брав участь у діяльності терористичної групи, яка незаконно функціонує на території України, а її учасники застосовують зброю, вчиняють терористичні акти, захоплення будівель органів державної влади та місцевого самоврядування, вбивства людей, вибухи, підпали та інші дії (зокрема, артилерійські обстріли), а також перешкоджають виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України, військовослужбовцями ЗСУ та інших військових формувань України, задіяних у проведенні Aнтитepopиcтичної операції на території Донецької області.

Долучитися до організації обвинувачений вирішив приблизно на початку квітня 2014 року і переїхав до Донецька, де вступив до лав “Батальйону Спарта”. На цей час чоловік продовжує терористичну діяльність, має “офіцерське звання” та проходить службу на посаді інструктора батальйону групи “Батальйон Спарта”, яка діє у складі незаконно утвореної “ДНР”, що базується в місті Донецьк.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організація або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вирок ухвалений ще у листопаді 2018 року, він вже набув законної сили.

Початок терміну виконання покарання обчислюватиметься з дня затримання засудженого.

До слова, як зазначено на сайті центру “Миротворець”, Артем Чабан був другом Арсена Павлова, відомого під позивним “Моторола”, якого у жовтні 2016 року вбили під Донецьком.

Читайте також:
Наступник “Мотороли” розбився у ДТП. Його дівчина загинула. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна