Від початку ООС знищено 450 бойовиків, — Наєв

доповнено

На Донбасі з початку операції Об’єднаних сил 30 квітня 2018 року втрати російських регулярних військових формувань склали близько 450 убитими і близько 850 пораненими.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, також було знищено 28 одиниць ворожої військової техніки.

“За даними нашої розвідки, з початку операції Об’єднаних сил втрати противника становили близько 450 убитими і близько 850 пораненими. Крім того, знищено 28 одиниць військової техніки”, — сказав він в інтерв’ю.

За словами генерал-лейтенанта, від початку проведення операції Об’єднаних сил видано 97 наказів на виплату грошових винагород в ООС на загальну суму 22,5 млн. гривень. З них понад 1,5 млн гривень виплачено за знищення ворожої техніки, за участь у бойових діях – понад 17 млн. та більше 2,8 млн за виконання завдань.

Наєв зауважив, що українські військові, залучені до ООС, дають і даватимуть адекватну відповідь на кожен випадок обстрілу з боку окупаційних військ.

“Запровадження нового формату військової операції, як операції Об’єднаних сил, засвідчило її ефективність вже із перших тижнів.
По-перше, Об’єднані сили забезпечили повний контроль усієї лінії зіткнення, що є визначним фактором у дотриманні належного рівня безпеки та стабільності у районах ведення операції.
По-друге, формат Об’єднаних сил встановив ефективну взаємодію з військово-цивільними адміністраціями щодо забезпечення життєдіяльності відповідних територіальних громад у вирішенні питань місцевого значення, таких, наприклад, як організація гуманітарного розмінування, реконструкція та відновлення важливих об’єктів соціальної інфраструктури, відновлення пріоритетних соціальних послуг, доступу до правосуддя – тобто найголовніших чинників суспільної безпеки, примирення та розвитку довіри громадян. Звісно, насамперед це стосується населених пунктів, що наближені до лінії зіткнення.
Водночас хочу зауважити, що головним чинником, який робить неможливим настання повноцінного миру на Донбасі наразі є постійна ескалація напруги з боку російсько-окупаційних військ”, – зазначив командувач.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 року на Донбасі почалася операція Об’єднаних сил, яка прийшла на зміну формату антитерористичної операції.

Про переформатування операції раніше оголошував президент України Петро Порошенко, а її особливості прописані в законі про реінтеграції Донбасу.

Керівництво операцією Об’єднаних сил в Донецькій і Луганській областях покладається на командувача Об’єднаного оперативного штабу Збройних сил України Сергія Наєва, який був призначений на цю посаду 14 березня.

Раніше АТО на Донбасі керувала Служба безпеки України.

Читайте також:
ООС не лише протистоять ворогу зброєю,
а й відроджують верховенство права на Донбасі, — Наєв

Армія України взяла під контроль майже всю “сіру зону”, – ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна