Уряд затвердив старт монетизації субсидій із 1 січня

 

Кабінет Міністрів України затвердив поетапний старт монетизації субсидій із 1 січня 2019 року, а також визначив уповноважений банк для реалізації цього механізму.
Про це повідомляє “РБК-Україна”.

За даними видання, 27 грудня в рамках розгляду питань монетизації субсидій було внесено зміни до низки постанов для реалізації реформи енергетичного сектору через механізм монетизації в частині стимулювання економного споживання послуг ЖКГ.

Також повідомляється, що виплата зекономленої частини субсидії буде проводитися за підсумками опалювального періоду.

На монетизацію з 1 січня зможуть розраховувати ті, хто вперше подасть документи на субсидію.

“Мотетизація субсидій буде персональною, і люди зможуть заощаджувати. Це зовсім інша мотивація для споживачів. Гроші за ощадливість будуть монетизовані і віддані людині або родині”, – ідеться в дописі на сторінці прем’єр-міністра Володимира Гройсмана у “Твіттері”.

Уповноваженим банком для монетизації визначили “Ощадбанк”.

В уряді також звертають увагу на те, що з 1 травня 2019 року призначення субсидій тим, хто отримував таку субсидію протягом опалювального сезону 2018/19 не в грошовій формі, здійснюється тільки після подання нових заяв та декларацій.

Нагадаємо, держбюджет-2019 передбачає початок процесу монетизації субсидій, а також проведення перерахунку пенсій.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна