Литполукрбриг отримала ім’я Великого Гетьмана Костянтина Острозького

 

Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди про внесення змін до угоди між урядами Литви, Польщі та Кабінетом Міністрів України стосовно створення спільної військової частини (Литполукрбриг).

Відповідна Угода була укладена 5 жовтня 2017 року в Любліні (Польща). Документом вносяться зміни до преамбули основної угоди, якими спільній військовій частині дається ім’я Великого Гетьмана Костянтина Острозького.

Закон про ратифікацію Угоди про внесення змін до литовсько-польсько-української Угоди стосовно створення спільної військової частини № 2645-VIII прийнятий Верховною Радою 6 грудня. Його підтримали 230 народних депутатів.

Спільна військова частина “Литполукрбриг” була утворена у 2014 році зі Збройних Сил України, Литви та Польщі.

Як відомо, 8 вересня 1514 року об’єднані польсько-литовсько-українські війська під командуванням великого князя  Костянтина Острозького – гетьмана Великого Князівства Литовського, Руського, Жемайтійського і Королівства Польського – вщент розгромили московське військо в битві під Оршею. Це була одна з найганебніших поразок в російській воєнній історії.

Читайте також:
Курсанти ЗС США переймають досвід ЛитПолУкрбриг

Приміщення Генштабу прикрасили полотнами переможних баталій XVI-XVII ст. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.