Військовий-контрактник отримав 5 років ув’язнення за дезертирство

 

На Херсонщині старшого солдата-контрактника однієї з дислокованих на території області військових частин Збройних сил України засудили за дезертирство до 5 років позбавлення волі.

Про це повідомила у суботу, 22 грудня, військова прокуратура Південного регіону України.

“Вироком Чаплинського районного суду Херсонської області старшого солдата однієї з військових частин ЗСУ на Херсонщині визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.408 КК України, та засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі”, — йдеться у повідомленні.

У суді доведено, що військовослужбовець-контрактник з метою повністю ухилитися від виконання обов’язків військової служби у листопаді 2016 року не з’явився із щорічної відпустки до розташування військової частини та був відсутній на службі до листопада 2018 року.

Як зазначають у військовій прокуратурі, майже два роки цей військовослужбовець проводив час на власний розсуд.

Читайте також:
Контрабанда, наркотрафік та корупція: Херсонщина скочується у неофеодалізм, — Береза

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна