Хакер із Буковини викрав дані понад 350 тис. користувачів пошти Ukr.net та Gmail

 

У Чернівецькій області кіберполіція викрила 17-річного хлопця на незаконному поширенні даних облікових записів користувачів популярних поштових сервісів.

Як повідомила прес-служба департаменту кіберполіції Національної поліції України, юнак розповсюджував на хакерських форумах бази з обліковими записами користувачів.

У повідомленні зазначається, що жертвами злочинних дій стали користувачі таких поштових сервісів, як i.ua, Ukr.net, Gmail тощо. А збут цих облікових записів відбувався за допомогою месенджера Telegram.

Зазначається, що до моменту викриття хлопець вже встиг розповсюдити понад 350 тис. облікових записів користувачів.

Під час обшуку правоохоронці вилучили системний блок, міні-комп’ютер та пульт керування до нього, який призначений для несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем контрольно-пропускних пунктів, а також мобільні телефони, додаткові носії інформації та банківські картки.

“Під час попереднього огляду спеціалістами комп’ютерної техніки, було виявлено велику кількість скомпрометованих облікових записів користувачів сервісу Amazon, ігрового сервісу Steam, поштових сервісів i.ua, Ukr.net, Gmail та інших облікових записів автоматизованих систем”, – повідомили в поліції.

Техніку скерували на відповідну експертизу.

Повідомляється, що нині триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку).

Наразі 17-річному хакерові загрожує ув’язнення терміном до шести років.

Читайте також:
СБУ за рік заблокувала 300 проросійських веб-ресурсів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна