Азовська криза: британський корабель-розвідник HMS Echo уже в Україні

оновлено

Розвідувальний корабель ВМФ Великої Британії “Еко” (HMS Echo) уранці в середу, 19 грудня, пришвартувався біля причалу Одеського морського порту.
Про це повідомив керівник моніторингового проекту БФ “Майдан закордонних справ” Андрій Клименко.

“Одесити, зустрічайте! Чекаємо ваших фото”, – написав він у “Фейсбуці”, зазначивши, що перший знімок “Еко” в Одесі вже надіслав військово-морський аташе посольства Сполученого Королівства в Україні Ден Халлет.

Як відомо, HMS Echo (H87) – сучасний корабель, призначений для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів і десантних операцій. Він може видавати адаптовану інформацію практично в режимі реального часу.

За словами Клименка, це перший військовий корабель НАТО, який здійснює візит в Чорне море з прямим формулюванням мети візиту, пов’язаної з азовською кризою.

ОНОВЛЕНО. Під час візиту “Еко” заплановано проведення протокольної зустрічі делегації командування Військово-Морських сил ЗС України з делегацією Королівських ВМС на чолі з командиром корабля капітаном 2-го рангу Метью Ворреном та проведення футбольного матчу між екіпажами кораблів двох країн.

Візит корабля триватиме до 22 грудня поточного року, повідомив прес-центр ВМСУ.

Як інформувала “Новинарня“, 21 листопада міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон оголосив, що в січні в Чорне море буде спрямований гідрографічний розвідувальний корабель Королівського військово-морського флоту “Еко” “для забезпечення свободи мореплавства в регіоні”.
Але вже 17 грудня HMS Echo увійшов в Чорне море з протоки Босфор.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна