В Україні завершують ліквідацію понад 40 банків

 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у наступному році планує завершити ліквідацію понад 40 банків, які буди передані в його управління під час кризи 2014-2016 років.

Про це йдеться в прес-релізі ФГВФО, повідомляє “Укрінформ”.

“Наступного року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує завершити ліквідацію понад 40 банків, які буди передані в його управління під час кризи 2014-2016 років”, — йдеться в релізі.

У фонді зазначають, що ліквідацію перших чотирьох фінустанов було завершено уже цього року. У двох із них — ПАТ “Класикбанк” та ПАТ “Держзембанк”, задоволено вимоги всіх кредиторів, а залишкове майно передано акціонерам банків.

Після закриття решти двох банків – АТ “Банк “Таврика” та АТ “Ерде Банк”, незадоволеними залишились вимоги кредиторів на суму майже 1,2 млрд. грн. Справи про стягнення цих коштів із пов’язаних з банками осіб сьогодні перебувають в судах.

Разом з тим, у 2019 році вкладникам неплатоспроможних банків було виплачено 489,1 млн. грн.

Читайте також:
“Приватбанк” погодився реструктуризувати протерміновані кредити на суму 48 мільярдів гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.