Солдат із Десни, який напідпитку побив полковника, отримав два роки тюрми

 

Суд на Чернігівщині відміряв реальний термін ув’язнення – два роки – солдату з “Десни”, який напідпитку разом із товаришем побив полковника ЗСУ.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Ідеться про конфлікт, що стався 20 травня ц.р.

“Військовослужбовець 169-го навчального центру Сухопутних військ України разом зі своїм цивільним товаришем, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, близько 07:00 ранку опинилися на контрольно-пропускному пункті в селищі Десна Козелецького району Чернігівської області. Намагаючись проїхати у власному автомобілі через КПП, вони вирішили, що їм «заважає» автомобіль полковника Збройних сил України, який рухався назустріч. Незважаючи на те, що полковник був у формі, дебошири неадекватно відреагували на зауваження старшого за званням брутальною лайкою, тим самим принижуючи його честь і гідність та провокуючи конфліктну ситуацію”, – ідеться в повідомленні.

“…Правопорушники розпочали бійку, демонструючи ігнорування загальноприйнятих норм поведінки в суспільстві та зневагу до полковника ЗСУ.  Під час бійки правопорушники нанесли останньому тілесні ушкодження середньої тяжкості”, – зазначили в прокуратурі.

У відомстві вказали, що постраждалий – досвідчений бойовий офіцер, учасник АТО.

Зловмисники, які його побили, втекли з місця події, але згодом були затримані правоохоронцями.

Вина обвинувачених була підтверджена наведеними неспростовними доказами, серед яких – запис із камер відеоспостереження Деснянської селищної ради.
Обвинувачення представляла військова прокуратури Деснянського гарнізону.

Отже, 14 грудня Козелецький райсуд визнав обох підозрюваних винними у скоєнні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 122 і ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України.

За вироком суду обоє злочинців отримали реальне покарання у виді двох років позбавлення волі кожному. Також кожного з фігурантів справи суд зобов’язав сплатити вказаному полковнику по 50 000 гривень відшкодування моральної шкоди.

Читайте також:
Хабарника – начальника ВСП в Десні суд лише оштрафував на 25 тис. грн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна