У Москві поліція жорстоко розправилися з учасниками пікету проти війни з Україною

 

У Москві на Луб’янській площі, біля будівлі ФСБ, затримали 12 учасників акції проти війни з Україною і свавілля російських силовиків.

Про це повідомляє російський інформаційний ресурс “ОВС-Інфо” з посиланням на затриманих.

За даними російських ЗМІ, на акцію прийшло близько півсотні активістів.
У них зокрема був плакат: “Путін, відпусти моряків, ми не хочемо війни”.

Один із затриманих Дмитро Іванов розповів, що в автозаку йому погрожували побиттям з електрошокером

‘Били мене по потилиці і вперед (по обличчю) телефоном, але не сильно, слідів не залишилося. Потім туди прийшов поліцейський у масці з електрошоком. Він ходив, включав електрошокер поруч зі мною. Вони багато матюкалися, говорили: „Ми тебе зараз будемо пи***ти, ти взагалі дов***об“. Вони роздягнули мене до пояса. Говорили, що мене звільнять з універу, що моїх батьків звільнять з роботи. Близько півгодини, може, навіть 40 хвилин, допитувалися у мене пароль від телефону. Я їм не сказав. В результаті один з них просто взяв, зігнув його і зламав його. І залишив собі”, – розповів затриманий.

Зазначається, що серед затриманих також є один неповнолітній. Його матір не впускали у відділення поліції, але в результаті їй вдалося забрати сина.

Спочатку активісти планували провести акцію “Марш за мир. Проти насильства”. Однак одного з організаторів заходу, правозахисника Лева Пономарьова, заарештували на 16 діб.

Читайте також:
Татари привезли до Москви зібрані в Криму передачі полоненим морякам ВМС України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна