Тереза Мей зберегла пост глави уряду Великої Британії

 

Голова уряду Великої Британії Тереза Мей залишиться лідером Консервативної партії та прем’єр-міністром країни, попри наміри її супротивників з числа однопартійців оголосити їй недовіру.

Про це повідомляє британська телекомпанія BBC, що здійснювала пряму трансляцію засідання депутатів-консерваторів 12 грудня.

Лише 117 депутатів проголосували за пропозицію щодо недовіри голові партії та уряду, тоді як 200 парламентаріїв висловилися проти.

Для того, щоби зберегти посаду, Мей мала отримати щонайменше 159 голосів однопартійців (50%+1 голос). Натомість, недовіра Терезі Мей в якості лідера правлячої партії автоматично означала б і оголошення недовіри главі уряду і мала призвести як до відставки уряду, так і, швидше за все, до зриву ухвалення угоди про умови виходу Британії з ЄС.

Депутати-консерватори почали збір підписів за вотум недовіри главі уряду ще в середині листопада через незадоволення умовами угоди про Brexit, про яку Тереза Мей домовилася із Брюсселем.

Уряд Британії напередодні відклав внесення угоди для голосування у парламенті через недостатню підтримку депутатів.

Щоби гарантувати свою підтримку, Мей пообіцяла, що не очолить консерваторів на наступних виборах, передає “Європейська правда”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна