На Київщині відкриють надсучасний реабілітаційний центр для поранених бійців

 

Двійник американського реабілітаційного центру “Next Step”, що діє у Каліфорнії, відкриють в Ірпені на Київщині.

Про це повідомляє Zaxid.net із посиланням на “Голос Америки”.

Центр створять на пожертви української діаспори в США, зібрані організацією Revived Soldiers Ukraine, яка допомагала із реабілітацією українських поранених бійців у Лос-Анджелесі.

“Це все було за кошти, які зібрали з благодійників в Америці. Тобто діаспора збирала ці всі кошти… Люди зацікавлені, вони хочуть допомагати, вони знають про нашу ситуацію, і в нас є донори, які відсилають чеки по 15-30 тис. доларів”, – розповіла директор української філії фонду Revived Soldiers Ukraine Юлія Сташків.

За її словами, утримання одного українського пацієнта в Америці коштує майже як і створення центру в Україні.

“І виникла ідея разом з Іриною Ващук, яка є президентом цього фонду, відкрити реабілітаційний центр в Україні”, – додала вона.

Центр розрахований для поранених зі спинальною травмою, тому все пристосовано для людей на візках. Реабілітаційний зал облаштовуватимуть за каліфорнійським зразком. Наразі більшість тренажерів уже пливе в Україну з Нью-Джерсі.

Однак в Україні також є люди, які підтримали створення центру, а саме – велосипедист Ярослав Попович подарував свій велотренажер, а футболіст Владислав Ващук обіцяє підключитися до фандрайзингу.

Ідея створення центру належить двом подругам, колишнім спортсменкам. Одна зараз живе в Америці, інша – в Києві. Від початку війни вони відправляють поранених бійців лікуватися в США, уже допомогли 26 учасникам АТО.

Читайте також:
На Рівненщині поранені військові проходять реабілітацію за допомогою арт-терапії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.