Під час стрілянини у Страсбурзі загинули чотири людини

 

У центрі французького міста Страсбург надвечір у вівторок, 11 грудня, сталася стрілянина.

Внаслідок інциденту загинули чотири людини, ще одинадцять отримали поранення, передає Reuters.

Мотив нападу поки невідомий, але у Франції зберігається високий рівень загрози після серії нападів з 2015 року, за якими стояла терористична організація “Ісламська держава”.

За даними джерел видання, приблизно через дві години після нападу поліція загнала підозрюваного в кут і почала перестрілку з ним.

Французькі ЗМІ повідомляли, що нападник переховувався в магазині на вулиці Епіналь.

Стрілець використовував автоматичну зброю, а також ніж.

Очевидець подій на ім’я Пітер Фрітц розповів BBC, що перший загиблий — імовірно, турист із Таїланду. Перехожі намагалися надати йому допомогу на місці, але спроби виявилися безрезультатними.

“Відразу після восьмої вечора пролунали два одиночних постріли, і люди побігли геть від цього місця. Я зайшов за ріг і побачив на мосту лежачого чоловіка з двома пораненнями у голову. Ми намагалися повернути його до життя і віднесли його в ресторан, де протягом 45 хвилин робили йому штучне дихання”, — розповів Фрітц.

Читайте також:
Розпалюванням протестів у Франції керував новий глава ГРУ Росії, — Тимчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна