Екс-командир найкращого танкового взводу України Багаєв повертається в армію

 

Колишній командир першої танкової роти 14-ї бригади Роман Багаєв, який тричі поспіль перемагав у конкурсі на найкращий танковий взвод ЗС України, повертається в армію.

Про це він розповів в інтерв’ю “Громадському“.

Зазначається, що капітану Багаєву запропонували викладати в Національній академії сухопутних військ і пообіцяли квартиру у Львові. На цю пропозицію він погодився, і тепер чекає, коли зможе почати навчати майбутніх військових.

“Я пройшов співбесіду на викладача на кафедрі тактики, зібрав документи і вже місяць чекаю результату”, – розповів Багаєв.

Як писала “Новинарня“, зі Збройних Сил він звільнився в липні 2018 року – по завершенні п’ятирічного контракту.

Небажання продовжувати контракт танкіст пояснював невирішеним квартирним питанням.

“Я ставив питання ще в березні: у мене тепер сім’я, я нещодавно одружився – якщо мені дадуть квартиру, я підпишу контракт іще. То мені пропонували квартиру загальною площею 17 квадратних метрів чи щось таке. Я відмовився. Якби це було тоді, коли я ще лейтенантом прийшов і ще був сам – то звісно. А з сім’єю…” – розповідав тоді Багаєв, який після звільнення із ЗСУ орендує квартиру в рідному Володимирі-Волинському.

В інтерв’ю “Громадському” 28-річний Роман зізнався, що провівши 12 років в армії, у цивільному житті почувається незатишно.

“Кожен день по три-чотири рази я зідзвонююся зі своїми. Це як має бути – спитати, як справи, спитати, що там робиться… Сніг, мороз, вони вже мерзнуть – буржуйки поставили…
Коли ти в армії, ти як риба в воді. А потім тебе з цієї води викинули…

Нещодавно він знову їздив на схід – на цей раз як волонтер.

Читайте також:
“А якби в бою?..” Чесне інтерв’ю командира найкращого танкового взводу ЗСУ,
який знову останній на змаганнях НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна