Брехня Росії не може вважатися альтернативною думкою, — Лінкявічюс

 

Агресія Кремля протягом останніх років призвела до кризи безпеки і довіри у зоні відповідальності ОБСЄ. Тому Росія не може повчати країни Організації щодо дотримання міжнародного законодавства або прав людини.

Таку думку під час міністерської зустрічі ОБСЄ в Мілані висловив міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс, передає “Укрінформ”.

“На жаль, всі занепокоєння в сфері безпеки, які ми висловлювали під час попередньої зустрічі, залишаються незмінними. Це просто вражає, коли Росія вважає, наче вона має право повчати ОБСЄ щодо порушень міжнародного законодавства, прав людини, свободи преси. Дозвольте мені ще раз повторити – брехня не може вважатися альтернативною думкою”, – заявив литовський урядовець.

Він зазначив, що Росія продовжує порушувати суверенітет та територіальну цілісність України та військову агресію на Сході Україні. За словами міністра, нещодавня атака на українські кораблі в районі Азовського моря, приховані гібридні атаки Росії проти держав-учасниць ОБСЄ є в основі кризи безпеки та довіри в районі відповідальності ОБСЄ.

“З багатьох приводів ми вкотре закликали Росію дотримуватися власних зобов’язань в рамках ОБСЄ, припинити порушення територіальної цілісності та суверенітету України. Тим не менше, жодного бажання зробити це не було продемонстровано. Навпаки, продовжується ескалація конфлікту, і переписування міжнародних правил стало для Росії звичайною справою”, – сказав Лінас Лінкявічюс.

Читайте також:
#Stopadidas: Литва закликає Україну підтримати флешмоб проти радянської пропаганди “Адідас”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна