Місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала зосередження “Градів”, гаубиць і протитанкових гармат бойовиків

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявляють, що зафіксували зосередження “Градів”, гаубиць та протитанкових гармат на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Як йдеться у звіті за минулі вихідні, оприлюдненому у понеділок, 3 грудня, на сайті ОБСЄ, місія продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Мінським меморандумом, а також Комплексом заходів із виконання Мінських угод і доповненням до нього щодо відведення танків з озброєнням калібру до 100 мм.

Зокрема, спостерігачі зафіксували озброєння, розміщене з порушенням визначених ліній для його відведення.

Так, 1 грудня у непідконтрольних урядові України районах “безпілотний літальний міні-апарат СММ виявив 22 реактивні системи залпового вогню (БМ-21 “Град”, 122 мм) західніше населеного пункту Боково-Платове (54 км на південний захід від Луганська)”.

Того ж дня безпілотник СММ зафіксував “17 буксируваних гаубиць (вісім 2A36 “Гіацинт-Б”, 152 мм, і дев’ять 2А65 “Мста-Б”, 152 мм) неподалік від населеного пункту Хрустальний (54 км на південний захід від Луганська) та 6 самохідних гаубиць (2С1 “Гвоздика”, 122 мм), 11 буксируваних гаубиць (п’ять 2A65 і шість Д-30 “Жаба”, 122 мм) і 4 протитанкові гармати (МТ-12 “Рапіра”, 100 мм) на захід від Боково-Платового”.

Читайте також:
Керівники СММ ОБСЄ провели переговори з Муженком і відвідали Зал пам’яті загиблих українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна