Аваков заявив про затримання нападників на Гриценка в Одесі

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що п’ять нападників на імовірного кандидата в президенти України Анатолія Гриценка впізнані й затримані Національною поліцією, а ще щодо 12 осіб будуть прийняті процесуальні рішення.

Про це він написав у “Фейсбуці” вранці 30 листопада.

За його словами, незалежно від ступеня опозиційності політиків до діючої влади, МВС “жорстко припинятиме практику, яку дехто намагається запровадити в українському суспільстві: спроби зриву виступів кандидатів на вибори, організацію нападів і провокацій навколо них, дискредитацію безіменними і фейковими інформаційними матеріалами”.

Міністр додав, що кожен з політиків може розраховувати на забезпечення і захист своїх прав та свобод.

При цьому Аваков не згадав про імовірних замовників нападу в Одесі.

Як повідомляла “Новинарня“, 28 листопада близько 20-30 людей у масках напали на лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка та його прибічників в Одесі. В екс-міністра оборони кидали яйцями; троє політичних активістів отримали травми під час побиття руками й ногами.
Гриценко поклав відповідальність за напад на президента Петра Порошенка.

У партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” заявили, що вимагають від правоохоронних органів швидкого розслідування хуліганських дій щодо Гриценка, та водночас звинуватили його у схильності до чорного піару.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна