Росія стягує до Керчі комплекси “Бал” і спрямує нові “Тріумфи” в окупований Крим

 

В анексованому Криму зафіксували переміщення військової техніки в напрямку Керчі.

Трасою Севастополь – Керч пересувалися берегові ракетні комплекси “Бал”, це показав на відео російський пропагандистський канал RT у вівторок, 27 листопада, передає УП.

“Прибережні системи захисту російського “Бала” перемістилися поблизу Керчі після протистояння з Україною”, – йдеться у підводці до відео.

У жовтні комплекси, зокрема “Бал”, окупанти підняли за тривогою для участі в так званому заліковому тактичному навчанні, нагадує Ліга.net.

У той же час, представник Південного військового округу РФ полковник Вадим Астаф’єв заявив “Інрерфаксу“, що зенітно-ракетний дивізіон С-400 “Тріумф”після стрільб на полігоні доставлять в пункт постійної дислокації в Криму.

“Найближчим часом нова зенітна ракетна система заступить на бойове чергування з захисту повітряного простору РФ”, – заявив Ареф’єв.

За його словами, раніше зенітно-ракетний дивізіон успішно виконав перші стикувальні стрільби ЗРС С-400 “Тріумф” на Державному центральному міжвидовому полігоні в Астраханській області РФ. Бойові розрахунки С-400 з’єднання ППО виконали стрільби по мішенях, що імітують низьколітні, швидкісні й балістичні цілі.

Раніше для протиповітряної оборони анексованого Криму окупанти мали три дивізіони ЗРС С-400.

ЗРС С-400 “Тріумф” розробки й виробництва концерну ВКО “Алмаз-Антей” призначені для ураження всіх сучасних і перспективних засобів повітряного нападу, включаючи стратегічні бомбардувальники, балістичні та крилаті ракети, може застосовуватися проти наземних об’єктів.

Комплекс здатен вражати цілі на дальності 400 кілометрів і на висоті до 30 кілометрів.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Петро Порошенко розраховує на підтримку Сполучених Штатів і президента США Дональда Трампа під час саміту G20 в Аргентині.

Порошенко розповів, що в минулому провів декілька зустрічей із президентом Трампом, під час яких отримав запевнення у твердій підтримці ним суверенітету, територіальної цілісності та боротьби України за свободу і демократію.

“І в цій ситуації я розраховую на США”, – сказав Порошенко.

На запитання журналіста, який меседж Дональд Трамп повинен донести Путіну на саміті G20, Петро Порошенко сказав: “Забирайтеся з України, містер Путін”.

Президент підкреслив, що реальна мета Росії – окупація моря, і зараз відбувається початок агресії.

“Це не просто атака проти двох українських легких військових катерів та одного буксира. Це агресія в Азовському морі”, – сказав президент.

Читайте також:
“Україна попросить немовлят на сніданок – їй подадуть”: Путін назвав атаку РФ на українських моряків “провокацією”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна