Росія розмістила на кордоні півтисячі ударних літаків, — розвідка

 

Росія зосереджує техніку і живу силу поблизу кордонів України, перекидаючи їх з інших місць дислокації.

Про це на брифінгу у понеділок, 26 листопада, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

“На сьогодні рівень воєнної загрози значно підвищився. Росія нарощує військовий потенціал на західному, південно-західному і арктичному стратегічних напрямках. Мілітарізує Азово-Чорноморський регіон”, — сказав Скібіцький.

Він зазначив, що починаючи з 2014 року, Росія нарощує кількість танків у східній частині українського кордону.

“За даними розвідки, на сьогодні всі підрозділи першого та другого армійського корпусів РФ переведені в підвищений ступінь бойової готовності. Створюються додаткові резерви озброєння та техніки поблизу кордону України. Під прикриттям маневрів “Восток-2018″ було здійснено передислокацію 250 танків зі східних районів РФ в Ростовську область, що значно підвищує потенціал ударних угруповань російських військ”, — сказав представник Головного управління розвідки МОУ.

“Мета — встановлення повного контролю над Чорним та Азовським морями і недопущення розширення присутності країн-партнерів України, країн НАТО у заходах щодо забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні”, — заявив Скібіцький.

Окрім того, він розповів, що починаючи з 2013 року, РФ відновила і модернізувала аеродромну мережу вздовж кордону з Україною, де зосереджено близько 500 бойових літаків та до 340 вертольотів.

Читайте також:
Порошенко запропонує Раді ввести воєнний стан на 30 днів, скасування виборів не буде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна