Через блокаду “євробляхерів” на кордоні застрягли три автобуси з дітьми

 

Три автобуси з дітьми не можуть перетнути кордон через протести “євробляхерів”‘ які тривають на українсько-польському кордоні.

Як повідомляє “Захід.нет“, близько 70 дітей віком від 7 до 15 років поверталися до України з фестивалю бальних танців у Кракові. Вони вихованці львівського клубу “Талісман” та клубу “Лілія” з Одеси. Серед пасажирів автобусів є також декілька вагітних жінок.

Супроводжуючий дитячої танцювальної групи Володимир Козак розповів, що два автобуси ще за 10 км від кордону зупинила польська поліція, оскільки перед пунктом пропуску утворилася велика черга з автомобілів. Ще один автобус застряг на території пункту пропуску Краковець-Корчова.

“Дітям холодно. Ми стоїмо вже сім годин, гріємо автобуси, але у кількох дітей піднімається температура. Я зв’язувався з нашими прикордонниками, але поки результату нема. Просимо про розголос”, – повідомив Володимир Козак.

Пасажирка одного з автобусів, які зупинили на під’їзді до кордону, Соломія Телішевська, повідомила, що дітям бракує їжі і пиття. У її автобусі перебувають 19 дітей та дві вагітні жінки, а в сусідньому 27 дітей.

Один із автобусів із дітьми близько 00:00 вирушив на пункт перетину Грушів-БудомєжБлизько 00:30 блокувальники погодилися пропустити автобуси з дітьми.

Нагадаємо, 25 листопада власники автомобілів з іноземною реєстрацією почали блокувати пункти пропуску пропуску на західній ділянці кордону.

За даними ДПСУ, ускладнений рух було зафіксовано на напрямку пунктів пропуску “Устилуг”, “Рава-Руська”, “Ягодин”, “Малий Березний”, “Грушів”, “Шегині” і “Краківець”.

Причиною перекриття кордону стало те, що 25 листопада набув чинності “закон про “євробляхи”. Відтепер водії авто з іноземною реєстрацією, в’їжджаючи до України, повинні сплачувати заставу.

Як повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук, у першу ніч дії нових законів №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами, до Польщі було повернуто 138 автомобілів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна