“Євробляхери” блокують польський кордон. Кажуть – один загинув. ВІДЕО

 

У Волинській і Львівській областях водії автомобілів на іноземній реєстрації перекрили пропускні пункти на кордоні з Польщею.
Про це повідомляють очевидці з місця події, передає ТСН.

У неділю, 25 листопада, паралізовано рух на пунктах “Рава-Руська”, “Краковець”, “Устилуг”, “Ягодин”, “Грушів”. На під’їздах до кордону утворилися багатокілометрові черги.

За словами очевидців, біля пункту “Ягодин” “євробляхери” почали палити шини, після чого на територію митниці прибуло підкріплення прикордонників.

Причиною перекриття кордону стало те, що 25 листопада набув чинності “закон про “євробляхи”. Відтепер водії авто з іноземною реєстрацією, в’їжджаючи до України, повинні сплачувати заставу.

Державна прикордонна служба України повідомила, що “рух через деякі пункти пропуску на західній ділянці кордону тимчасово ускладнений”.

“Це пов’язано з діями власників автомобілів з іноземною реєстрацією, які частково або повністю блокують рух на дорогах, що ведуть до пунктів пропуску.
В даний час ускладнений рух спостерігається у напрямку пунктів пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Ягодин», «Малий Березний», «Шегині» і «Краківець»”, – ідеться в повідомленні на сайті ДПСУ.

У місцях скупчення людей перебувають співробітники Нацполіції. Держприкордонслужба також посилила заходи безпеки, аби не допустити  провокацій безпосередньо на державному кордоні.

“Зокрема створені ситуативні групи, в готовності до дій знаходяться додаткові сили, відбувається постійний обмін інформацією з Нацполіцією та іншими взаємодіючими органами”, – ідеться в повідомленні.

Фото: ДПСУ

У зв’язку з цим Держприкордонслужба звернулася до подорожуючих громадян з прохання врахувати цю інформацію під час вибору маршруту подорожей та для обрання оптимального маршруту руху.

У свою чергу лідер руху “Автоєвросила” Олег Ярошевич звинуватив владу в загибелі неназваного “активіста” зі Хмельницького, який напередодні “летів на перезаїзд” через кордон за новими правилами.

Увага, на відео – нецензурна лекція!

“Це вина на президенті, на Южаніній, на Гройсмані, які прийняли антинародний закон. Нас обдурила влада”, – заявив Ярошевич.

Він наголосив, що “АЄС” тільки починала боротьбу, а наразі рух “переформатовує” свої дії.

Водночас Ярошевич зазначив, що є злочином підбурювати людей до сутичок із поліцією.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна