Польська справа проти українця за тризуб — блюзнірство, — В’ятрович

 

Голова Інституту національної пам’яті України Володимир В’ятрович назвав блюзнірством притягнення до кримінальної відповідальності українця у Польщі за наліпку на автомобілі з тризубом України.

Про це він сказав у коментарі УНН.

“Це, на жаль, приклад, як політичні зміни призводять до того, що в Польщі політики намагаються шукати в історії якісь моменти, які радше сварять українців з поляками, а коли їх немає, то намагаються спровокувати ці суперечки. Тому що звинувачувати людину у злочині за наявність державного герба України на автомобілі, мені видається, просто блюзнірство”, — сказав В’ятрович.

Як повідомляла “Новинарня“, поліція Перемишля почала розслідування у зв’язку з виявленням наклейки з гербом України на автомобілі викладача Львівської політехніки Івана Кульчицького.

Читайте також:
Польські радикали влаштували фаєр-шоу на цвинтарі у Львові. ФОТО

В’ятрович розмежував комерційну “чорну п’ятницю” і поминальну суботу Голодомору

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна