Лісові пожежі в Каліфорнії: загинуло понад 70 людей, зникли безвісти – понад тисяча

Майлі-Сайрус-Лайма-Гемсворт-будинок пожежі Каліфорнія Орландо-Блум-інстаграм Пожежі-Каліфорнія woolsey-fire-fanton-malibu woolsey-fire-oak-park Пожежі-Каліфорнія-1
<
>
Фото: Інстаграм Орландо Блума

У вогні лісових пожеж, які з 8 листопада вирують у американському штаті Каліфорнія, загинула вже щонайменше 71 людина.
Водночас понад тисяча осіб вважаються зниклими безвісти.

Про це пише американська преса та інформує “Голос Америки“.

Найбільше постраждало 27-тисячне місто Парадайз (у перекладі з англійської – Рай), яке менш ніж за добу вигоріло фактично ущент. У цьому досі райському містечку мешкало дуже багато пенсіонерів, і більшість із тих, хто вважається зниклими безвісти – віком люди понад 65 років.

За даними місцевої влади, через масштаби трагедії пошук жертв може тривати ще кілька тижнів.

Тисячі людей залишилися без даху над головою і знайшли тимчасовий притулок у наметових містечках та переобладнаних для цієї мети громадських закладах.

Від пожеж потерпають навіть ті райони штату, які вогняна стихія обійшла стороною: величезні ділянки Північної Каліфорнії, в тому числі Сакраменто та затоку Сан-Франциско, затягнуло димовою завісою. Влада закликає людей за можливості не виходити з дому, у десятках шкіл скасовано заняття.

Будинок Джерарда Батлера

Разом з іншими вогонь знищив оселі й багатьох зірок Голлівуду та інших знаменитостей.
Одним із перших згорів будинок відомого актора Джерарда Батлера (“300 спартанців”). Також без каліфорнійських вілл лишилися Майлі Сайрус, Леді Гага, Шер та ін.

Фото: Інстаграм Орландо Блума

Фото: Інстаграм Леді Гага

Читайте також:
Командир роти арсеналу під Ічнею їздив п’яним у день пожежі на складах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.