“Порожні стільці”: у Києві відбулася акція на підтримку бранців Кремля

 

У четвер, 15 листопада, в Києві пройшла акція на підтримку режисера Олега Сенцова та інших політичних в’язнів Кремля “Порожній стілець”.

Акцію організував український ПЕН-клуб, передає ТСН.

За задумом організаторів на вулиці розташували стільці, наче у залі театру, приміщення для конферецій тощо.

Стільці порожні, а до спинки прикріпили аркуші з іменами в’язнів Кремля, обмежувальні заходи щодо яких політично вмотивовані.

На стільцях видно прізвища Олега Сенцова, засудженого журналіста Романа Сущенка, Павла Гриба. Серед них і ті, чиє ім’я досі невідоме.

Там також зображені імена кримських татар, щодо яких здійснює репресії окупаційна влада Криму. Організатори не забули і про незаконно утримуваних на території ОРДЛО.

Акцію відвідали перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, члени письменницького клубу “Пен”, які є організаторами цієї акції. Серед присутніх — багато киян і відомих журналістів.

Учасники акції зачитували біографії, розповідали про ув’язнених. Головна мета заходу — розповсюдити інформацію про проблему політв’язнів, розповісти, скільки людей перебуває у в’язницях.

Як розповіла Ірина Геращенко, сім’ї політв’язнів можуть наразі звертатися до Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, аби отримати компенсацію, грошову допомогу в розмірі 100 тис. гривень, адже раніше цей процес був тимчасово заблокований.

Також вона відзначила готовність до обміну політичних в’язнів, але тільки у випадку “якщо цей процес буде адекватним”. За словами Геращенко, зрушень у цьому процесі поки не спостерігають.

Читайте також:
“Там взагалі буває тепло, бро?” Український телеведучий написав Сенцову вірш-послання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна