Міністр оборони Ізраїлю подав у відставку через незгоду із перемир’ям з ХАМАСом

 

Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман 14 листопада оголосив про свою відставку на знак протесту проти угоди про припинення вогню з терористичним угрупуванням ХАМАС, про яке було оголошено в країні напередодні вночі.

Як передає Deutsche Welle, лідер партії “Наш дім Ізраїль” сказав: “Я вважаю, що припинення вогню одночасно зі спробами прийти до врегулювання в Газі – це капітуляція перед терором”.

Раніше в середу прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу виступив на захист свого рішення погодитися на припинення вогню з лідерами палестинського радикального руху ХАМАС.
Перемир’я було оголошено у зв’язку з найсерйознішою ескалацією конфлікту в секторі Газа, починаючи з 2014 року.

“У часи надзвичайної ситуації, при прийнятті рішень, критично важливих для безпеки, громадськість не завжди може бути інформована про аспекти, які повинні бути приховані від ворога”, – заявив Нетаньягу під час церемонії в пам’ять про засновника ізраїльської держави Давида Бен-Гуріона.

“Наші вороги благали про припинення вогню, і вони чудово знають, чому”, – підкреслив Нетаньягу.

Це були його перші коментарі з тих пір, як сторони припинили найінтенсивніші бої від часу закінчення 50-денної війни 2014 року.

Палестинці протягом 24 годин випустили 460 ракет і снарядів по Ізраїлю, в той час як ізраїльська армія завдала повітряних ударів по 160 цілях у Газі. Внаслідок цього загинули сім палестинців, у тому числі п’ять бойовиків. В Ізраїлі внаслідок ракетного обстрілу загинув один чоловік, ще троє були критично поранені.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна