Відомий український баскетболіст отримав громадянство Росії

 

Відомий український баскетболіст Джоель Боломбой став громадянином Росії, відповідний указ підписав президент РФ Володимир Путін.

Незабаром гравець завершить всі процедури, пов’язані з оформленням і отриманням російського паспорта. Тоді й буде заявлений для участі в Євролізі і Єдиній лізі ВТБ, повідомляє офіційний сайт БК ЦСКА (Москва).

Баскетболіст, який виступає на позиції центрового, народився 1994 року в Донецьку, його мати Тетяна — росіянка, батько Жозеф – уродженець Республіки Конго. Наприкінці 90-х родина переїхала до США, де Боломбой закінчив школу та виступав за баскетбольну команду університету Вебер Стейт. Також грав у командах “Юта Джаз” та “Мілуокі Бакс”.

“Щасливий, що отримав російське громадянство, гордий стати частиною великої країни, звідки родом моя сім’я. Хочу подякувати президентові клубу Андрію Ватутіну, і всім, хто зіграв свою роль у процесі. Зроблю все можливе, щоб представляти Росію і ЦСКА найкращим чином”, — сказав Боломбой.

До слова, на початку червня 2017 року спортсмен увійшов у розширений список кандидатів до збірної України, однак не поїхав на Євробаскет.

Читайте також:
Українець став гравцем одного з провідних баскетбольних клубів США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна