Колишнього банкіра з Дніпропетровщини викрили на спробі продати дані клієнтів

 

Кіберполіція викрила 37-річного чоловіка, який раніше обіймав керівну посаду в одному з українських банків на спробі продати базу з 500 тисяч клієнтів.

Оголошення про продаж бази даних чоловік розмістив на тематичному форумі в інтернеті. Вартість її оцінив у 10 тисяч доларів США, йдеться у повідомленні кіберполіції.

Назву банку поліція не зазначила, але відомо, що зловмисник проживає у Дніпропетровській області.

Проти екс-банкіра відкрили кримінальне провадження за несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації.

До слова, обшуки в колишнього банкіра проводили правоохоронці з Кіровоградщини, правоохоронці  вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки та чорнові записи.

Вилучену техніку правоохороні передали на експертизу.

Читайте також:
“Приватбанк” погодився реструктуризувати протерміновані кредити на суму 48 мільярдів гривень

Нацбанк відсудив у Коломойського майже мільярд гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна