Унаслідок підриву на Світлодарці загинув киянин Юрій Олійник, який воював ще з 2014-го

 

Стало відоме ім’я одного з двох українських військовослужбовців 72-ї бригади, які загинули в суботу, 10 листопада, підірвавшись на вибуховому пристрої в районі Світлодарської дуги. Це киянин Юрій Олійник, позивний “Полтава”.

Ім’я полеглого назвав його колишній товариш по службі у 12-му батальйоні тероборони Володимир Кухар.

“Вчора загинув наш бойовий побратим, боєць 12 БТрО (згодом – 12 ОМПБ) Юрій Михайлович Олійник (Юра “Полтава”). Юра вийшов на своє останнє бойове завдання як сапер на Світлодарській дузі”, – написав він у “Фейбсуці”.

За його словами, старшина Олійник народився 15 листопада 1974 року на Полтавщині, в селі Іванівка Кобеляцького району.

Жив у Києві на вулиці Туполєва (Святошинський район). Працював у Києво-Святошинському дорожно-експлуатаційному управлінні трактористом.

Прийшов у ЗСУ із третьою хвилею мобілізації. У 2014-2015 роках служив у 3-му взводі 2-ї роти 12-го батальйону, згодом – командиром відділення у 4-й роті 12 омпб. Отримав звання старшини.

“Був досвідченим бійцем і дуже хорошою людиною. І взводний, і ротний командири характеризують Юру з найкращої сторони. Фанат полювання. Любив хазяйнувати, смачно готував”, – розповідає колишній “замполіт”.

У загиблого залишилося двоє дітей – син і дочка, 1996 і 1998 років народження.

До свого 44-го дня народження Полтава не дожив п’ять днів…

На денному брифінгу 11 листопада речник Міноборони Дмитро Гуцуляк підтвердив, що напередодні вдень, під час рекогносцировки місцевості та проведення інженерної розвідки на Світлодарському напрямку (північ Донецької області), внаслідок спрацювання вибухового пристрою, що був встановлений окупантами, загинули двоє наших українських захисника, 1974 та 1976 р.н. Ще двоє наших військових отримали поранення різних ступенів.
За словами полковника Гуцуляка, пораненим надається уся необхідна кваліфікована допомога у медичних закладах.

Таким чином, за даними “Новинарні“, бойові втрати ЗСУ в листопаді становлять уже шість осіб загиблими.

1 листопада біля Зайцевого внаслідок обстрілу загинув старший солдат Ігор Гончаренко із 72 омбр.
4 листопада під Золотим від кулі снайпера поліг Максим Пасичнюк із 14 омбр.
9 листопада в бою під Кримським на Луганщині отримали смертельні поранення солдати 10 огшбр Іван Воробей та Євген Летюк.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна