Президент ПА НАТО побувала на “передку” в Широкиному. ФОТО

 

Президент Парламентської асамблеї НАТО Раса Юкнявічене у п’ятницю, 9 листопада, відвідала зону проведення операції Об’єднаних сил, зокрема КПВВ “Гнутове”, Маріуполь і селище Широкине в Донецькій області. Разом із нею на Донеччину літали голова Верховної Ради Андрій Парубій та голова парламентської делегації України в ПА НАТО Ірина Фріз.

Раса Юкнявічене засудила проведення запланованих на 11 листопада так званих “виборів” у “ДНР/ЛНР” та закликала світову спільноту не визнавати їх.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомила Ірина Фріз.

Фото з ФБ Ірини Фріз та Андрія Ковальова:

Широкине Раса Юкнявічене, Сергій Наєв і Андрій Парубій на Донеччині Раса Юкнявічене і Андрій Парубій на Донеччині _2 Раса Юкнявічене і Андрій Парубій на Донеччині Раса Юкнявічене і Андрій Парубій на Донеччині _1 Раса Юкнявічене в Маріуполі Раса Юкнявічене на Донеччині _1
<
>

За її словами, в ході поїздки на Схід вони з Парубієм і Юкнявічене відвідали командно-спостережний пункт та ознайомилася з поточною ситуацією в Широкиному.

Учасники поїздки обговорили ухвалення Верховною Радою в першому читанні закону з протимінної діяльності та продемонстрували президенту ПА НАТО спроможності щодо проведення робіт з розмінування.

“На КПВВ “Гнутове” нас поінформували про те, що станом на 01.11 забезпечено пішохідний перехід для 1 млн. 200… Загалом за добу в середньому здійснюють перехід близько 5000 осіб та 1500 транспортних засобів, по часу це займає декілька хвилин на людину та до 15 хвилин для авто”, – зауважила Фріз.

Свій підхід до ЗМІ Раса Юкнявічене почала зі слів “Слава Україні!”

Крім того, за словами депутатки, Юкнявічене привітала всіх із тим, що у 2020 році відбудеться сесія ПА НАТО в Києві.

Президент ПА НАТО привселюдно відзначила роботу української делегації на чолі з Іриною Фріз: “Це одна із кращих делегації, яких ми бачили в ПАРЄ, і ці люди відстоюють інтереси України, щоб всі дізнались про Україну”, – цитує її прес-служба ВР.

Завершила свій виступ президент ПА НАТО подякою українцям за те, що вони сьогодні “захищають демократичний світ”.

 

У ході поїздки із Расою Юкнявічене провів зустріч командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.

Як повідомляє прес-центр ООС, генерал-лейтенант Сергій Наєв під час переговорів зупинився на завданнях, характері та особливостях операції Об’єднаних сил та обговорив із високими гостями безпекову ситуацію в регіоні.

“У ході бесіди командувач Об’єднаних сил, зокрема, підкреслив, що Маріупольський напрямок сьогодні є одним з найважливіших у контексті створення передумов для протидії російським окупантам у їхніх намаганнях посилити ескалацію на Азовському морі.
Генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначив, що основним компонентом гарантії миру та безпеки на Сході були і залишаються саме Об’єднані сили”, – йдеться в повідомленні.

Під час наради у Маріуполі, окрім обговорення поточних напрямків співпраці, Расу Юкнявічене та голову комітету з питань цивільного виміру безпеки ПА НАТО Андрюса Авіжюса було нагороджено почесними відзнаками Верховної Ради України та командування Операція об’єднаних сил.

Читайте також:
ООС не лише протистоять ворогу зброєю, а й відроджують верховенство права
на Донбасі, — Наєв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна