У Пакистані вбили “батька Талібану”

Релігійний діяч Самі уль-Хак, відомий у ЗМІ як “батько Талібану”, загинув у п’ятницю, 2 листопада, в Пакистані.

Про його вбивство повідомила місцева поліція та родина вбитого, передає DW.

“Самі уль-Хак був убитий ножем під час нападу, скоєного в його будинку в Равалпінді біля Ісламабада”, – йдеться в повідомленні.

Хамід уль-Хак, син вбитого, заявив, що 81-річний Самі уль-Хак перебував сам у спальні, коли було скоєно замах. Охоронець, за його словами, знайшов уль-Хака у критичному стані.

“За даними поліції, релігійного діяча, який був двічі поранений, доставили до лікарні, де він помер. Проводиться розслідування. За попередньою інформацією, особу нападника та його мотиви поки не встановлено”, – інформує АР.

Самі уль-Хак раніше був лідером фракції ісламістської партії JUI-S (Jamiat Ulema-e-Islam, “Зібрання ісламських кліриків”), двічі обирався до Сенату Пакистану.
Він був засновником відомої школи ісламської теології, де здобули освіту багато афганських лідерів. Багато його учнів пізніше стали ватажками радикального руху “Талібан”.

Читайте також:
Теракт “пакистанського Талібану”: щонайменше 24 загиблі
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна