В Індії відкрили найвищу в світі статую. ВІДЕО

 

В Індії відкрили найвищу у світі статую — 182-метровий монумент діячеві індійського національно-визвольного руху Віллабхаї Пателю, назвавши її “Статуя Єдності”.

Про це інформує The Guardian.

“Індія відкрила найвищу у світі статую”, — йдеться в повідомленні.

На тлі протестів місцевих активістів статую напередодні і під час відкриття охороняли 5000 поліцейських. Проект критикують за високу вартість – $430 млн.

За словами Ананда Мазгонкара, лідера групи громад в районі Нармада, у вівторок, 30 жовтня, поліція затримала 12 осіб, проте в самій поліції це заперечують.

Як зазначає видання, Статуя Єдності  — не єдиний монумент Індії, який бере участь у світовому змаганні найвищих статуй. У грудні 2016 року прем’єр-міністр країни Нарендра Моді заклав перший камінь у будівництво ще більш високої статуї — монумента національному героєві Чхатрапаті Шиваджі в штаті Махараштра.

Планують, що висота статуї без постаменту перевищить 190 метрів, що зробить її найвищою у світі.

Читайте також:
Індія приєдналася до “клубу наддержав”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна