В Афганістані розбився армійський вертоліт із вищим керівництвом

 

В Афганістану в середу, 31 жовтня, зазнав катастрофи військовий гелікоптер, на борту якого перебували 25 осіб, зокрема армійський командувач та голова ради провінції.

Представник губернатора південно-західної провінції Фарах, де стався інцидент, Насер Мехді розповів агенції Reuters, що два військові вертольоти прямували в Герат, коли один із них втратив керованість в умовах низької видимості та врізався в гору.

За словами речника, вертоліт впав імовірно через погані погодні умови.

Серед пасажирів на борту були заступник командувача армійського корпусу західного регіону Нематулла Халіл та голова регіональної ради Фараху Фарід Бахтавар. Іншими жертвами, крім екіпажу, стали військові та члени ради провінції.

Бойовики руху “Талібан” після падіння вертольота заявили, що це вони його збили.

Фарід Бахтавар був визначною постаттю в боротьбі з талібами за місто Фарах, яке бойовики брали в облогу і погрожували захопити в травні.

Читайте також:
У Афганістані розбився молдавський вертоліт з українським екіпажем

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна