Суд виправдав члена ВРП Гречківського у справі про $0,5 млн. хабара

 

Шевченківський райсуд Києва виправдав члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського у справі про замах на злочин та шахрайство (початково – про хабар у розмірі 0,5 млн. доларів).
Як передає “Новинарня“, відповідне рішення у вівторок, 30 жовтня, виголосила суддя Оксана Хардіна.

Відповідне відео поширила ФБ-сторінка “Судовий репортер”.

“Суд вважає, що у справі Гречківського була провокація”, – ідеться в дописі.

Зазначається, що суд визнав члена ВРЮ (ВРП) не винуватим.

У коментарі “Укрінформу” адвокат Петро Бойко деталізував: “Суд визнав, що є факт провокативних дій, що є перевищення повноважень, що слідство проти Гречківського велося з порушенням закону, і визнав його невинним”.

Як повідомляла “Новинарня“, генпрокурор Юрій Луценко 21 вересня 2016 року заявив, що член Вищої ради юстиції (тепер – ВРП) Павло Гречківський вимагав хабар у розміні 500 тис. дол. за незаконний вплив на судове рішення.
Було також затримано посередника – арбітражного керуючого Міністерства юстиції (Олег Шкляр), який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тисяч доларів.

Замість хабара Гречківському було висунуто підозру за статтями 15 і 190 Кримінального кодексу України (замах на злочин, шахрайство).

За півмільйона доларів Гречківський мав нібито забезпечити рішення у господарських судах на користь ТОВ “Богадар” – фірми, яка запатентувала спосіб виготовлення квасу і квасного сусла. У 2016 році інша фірма-виробник оскаржувала дійсність цих патентів.

За матеріалами справи, 21 вересня 2016 року адвокат, який діяв від імені компанії “Богадар”, під контролем правоохоронців передав Шкляру частину грошей, і той був затриманий.

26 вересня 2016 року Господарський суд Києва в особі судді Оксани Марченко відмовив у позові до компанії “Богадар”.

Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади, натомість він пішов у відпустку.

ГПУ клопотала про арешт Гречківського й можливу заставу в розмірі 13 млн. грн. Натомість суддя Печерського райсуду Світлана Шапутько призначила заставу в розмірі 3,85 млн. гривень.

Гречківський заявляє, що справа проти нього сфабрикована.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна