Основна мета Путіна в Україні — “заморожений конфлікт”, — Олланд

 

Президент Росії Володимир Путін понад усе прагне перетворити війну в Україні на “заморожений конфлікт”, щоби контролювати територію.

Про це заявив колишній президент Франції Франсуа Олланд, виступаючи на конференції в університеті міста Монс у Бельгії, передає “Радіо Свобода“.

“Бажання Володимира Путіна полягає в тому, щоб усі ним створені конфлікти перейшли в стадію “заморожених”. У Грузії, Молдові, а тепер ще й в Україні. Його мета — не допустити того, щоб українська влада мала контроль над своєю територією, аж до кордонів з Росією, включно із Кримом”, — сказав колишній французький лідер.

Він також стверджує, що “часткова вина й самої України” є в тому, що “боротьба з корупцією в Україні триває так довго, а також у нереалізації Мінських угод”.

На запитання студентів, чи є добрим “нормандський формат”, Олланд відповів ствердно.

“Я провів багато годин у телефонних розмовах із Меркель, Путіним і Порошенком. Я не знаю достеменно, що ці консультації дали, але думаю, що вони дали принаймні одну річ — вівся діалог. А коли йде розмова, припиняються вбивства одних одними. Це і є і тодішньою, і нинішньою вигодою “нормандського формату”, — вважає Олланд.

Він пояснив, що “коли сепаратисти, підтримувані Росією, на Донбасі продовжували свій наступ, була нагальна потреба: домогтися припинення вогню, після чого відвести важке й легке озброєння”.

“У Мінську тоді гра велася між Володимиром Путіним, Петром Порошенком, з одного боку, та мною і Ангелою Меркель, які були там для досягнення мети припинити вогонь. Путін хотів, щоб режим тиші був започаткований якомога пізніше, а Порошенко – якомога швидше. Врешті, активна фаза війни була зупинена, але це не означає, що після Мінська припинилися загибелі військових”, — розповів екс-президент Франції.

Як повідомляла “Новинарня“, Президент України Петро Порошенко в понеділок, 1 жовтня, нагородив колишнього президента Франції Франсуа Олланда Орденом Свободи.

Читайте також: 
“Друзі сепарів” відкрили у Франції резервне “представництво ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна