Почалися держвипробування мобільного мінометного комплексу “Барс-8ММК”. ФОТО, ВІДЕО

 

На полігоні ЗСУ відбулися державні випробування нового українського 120-мм мобільного мінометного комплексу “Барс-8ММК”.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 31 жовтня, повідомила прес-служба Ради нацбезпеки і оборони України.

Мобільний мінометний комплекс “Барс-8ММК” розроблений на базі бронеавтомобіля “Барс-8” держпідприємством “Укроборонсервіс”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”.

Секретар РНБО Олександр Турчинов, присутній на тестах на полігоні, зазначив, що бойова машина споряджена автоматизованою системою розгортання та управління вогнем.

Комплекс може швидко пересуватися до необхідної точки ведення вогню, його комп’ютерна система дозволяє позиціонуватися на місцевості, час підготовки до стрільби з похідного положення – всього одна хвилина.
Ще близько 20 секунд необхідно мобільному комплексу, щоб покинути вогневу позицію, уникнувши відповіді ворога.

Фотогалерея:

Барс-8ММК - міномет Барс-8ММК - Турчинов Барс-8ММК - Турчинов Барс-8ММК - 4 Барс-8ММК - 1 Барс-8ММК - кабіна Барс-8ММК - 3 Барс-8ММК - 2018 Барс-8ММК - 2
<
>

Турчинов також повідомив, що боєкомплект – 60 мін, а екіпаж бойової машини складається з трьох осіб.

“Виробничники вирішили кілька задач під час розробки цього мобільного мінометного комплексу – зокрема, досягли максимальної швидкості розгортання і згортання, здатності мобільно пересуватися по бездоріжжю, можливості вразити ціль з високою точністю, і, головне, – безпеки його використання”, – відзначив Олександр Турчинов.

За його словами, після завершення державних випробувань мінометний комплекс буде взятий на озброєння Сухопутних і Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій.

Нагадаємо, “Барс-8ММК” був представлений на виставці “Зброя і безпека” в Києві у жовтні 2017 року.

Відео:

Завдяки електронній начинці “Барс-8ММК” інтегрований у систему обміну інформацією на полі бою, коли розрахунок мобільного мінометного комплексу отримує точні координати ворога у режимі реального часу. Така інформація може одночасно поступати від дронів, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Це дозволяє бійцям висунутись на рубіж відкриття вогню, нанести вогневий удар по точним координатам та за лічені хвилини покинути позицію, зазначають в “Укроборонпромі.

Читайте також:
МОУ обіцяє армії 12 тисяч одиниць військової техніки й обладнання
та випробування бронеавтомобіля “Барс”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.