Під Києвом почали знімати повнометражний фільм за “Чорним вороном” Шкляра

 

Під Києвом почалися зйомки повнометражної історичної драми “Чорний ворон” за мотивами однойменного бестселера Василя Шкляра.

Як повідомила прес-служба групи “1+1”, режисером стрічки став Тарас Ткаченко, відомий роботою над фільмом «Гніздо горлиці».

Проект реалізує “ТЕТ продакшн” за підтримки Держкіно та планується до показу в кінотеатрах України.

“Екранізація “Чорного ворона”, звичайно, буде відрізнятися від книги, але ми обов’язково дотримаємося ідеологічних поглядів автора. У роботі над стрічкою ми співпрацюємо з Василем Шклярем і очікуємо на нього найближчим часом на знімальному майданчику”, – сказав Тарас Ткаченко.

“Тема твору дуже актуальна для українців сьогодні. Коли автор писав книгу, було лише передчуття війни, яка розгорнулась зараз на Сході. Ми ж у фільмі розповімо історію очима сучасної людини, у чиїй країні палає війна. Сподіваємося, що історія, яку ми знімаємо, об’єднає всю державу”, – зазначив режисер.

Фото:

Чорний ворон - зйомки _2 Чорний ворон - зйомки Чорний ворон - зйомки _3
<
>

Тарас Ткаченко розповів, що в перший знімальний день творча група працювала на локації під Києвом.

“Ми будемо відтворювати Мотронинський монастир, який став центром спротиву повстанців у ХХ столітті. Також плануються зйомки неподалік Переяслав-Хмельницького. Стрічка насичена масштабними батальними сценами, до яких, звичайно, залучаються каскадери. Проте вже у перший знімальний день один із акторів захотів виконувати складний трюк самостійно, і в нього це вийшло дуже органічно”, – додав Тарас Ткаченко.

Сценаристом фільму став Тарас Антипович.
Оператор-постановник – Олександр Кришталович.
Виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк.
Генеральний продюсер фільму – Олександр Ткаченко (“1+1”).

Як відомо, в романі “Залишенець. Чорний ворон” Василя Шкляра йдеться про боротьбу українських повстанців Холодного Яру проти більшовиків та російських окупантів у 1920-х роках.
Роман розійшовся накладом у 300 тисяч примірників.

Ще в грудні 2016 року Держкіно уклало з компанією “ТЕТ продакшн” (“1+1 медіа”) контракт про надання кінопроекту “Залишенець. Чорний ворон” державної фінансової підтримки на 11 млн. 873,5 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 23 млн. 746,9 тис. грн.
Але тепер ідеться не про 4-серійний проект, а про повнометражний фільм.

Читайте також:
Суд Київщини майже через 100 років реабілітував холодноярських отаманів

Українські фільми про війну провалюються в прокаті. Чому це не “зрада”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна