В Ефіопії вперше обрали президентом жінку

 

Парламент Ефіопії у четвер, 25 жовтня, вибрав президента країни. Одностайну підтримку здобула Сале-Ворк Зевде, яка стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Зевде уже побудувала успішну дипломатичну кар’єру, передає Deutsche Welle.

“У такому патріархальному суспільстві, як наше, призначення жінки на чолі держави не лише задає стандарт на майбутнє, але й нормалізує сприйняття жінок як тих, хто здатен ухвалювати рішення в суспільному житті”, — сказав прем’єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед.

Нещодавно африканська країна призначила “гендерно збалансований уряд”, де половину посад обійняли жінки, зокрема вперше — міністра оборони.

Зевде обіцяє зосередити свої зусилля на тому, щоби зібрати за столом переговорів усі сторони конфліктів у країні, більшість з яких мають етнічне підґрунтя.

Читайте також:
В Україні з’явилася перша жінка – генерал військової служби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна