Супрун дала поради, як правильно чхати і кашляти

 

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розказала, що чихати або кашляти у долоню неправильно. А про те, як правильно — вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Супрун радить чихати у внутрішню сторону ліктя, у паперову серветку або у хірургічну маску. Справа в тому, що у процесі чхання чи кашлю долоня погано стримує патогени (мікроорганізми, що спричинюють хворобу в іншому організмі), тож вони можуть діставатися на відстані до двох метрів та більше.

Це одна з причин, чому грип або застуда так швидко передаються іншим людям.

Також вона нагадала, що хірургічна маска не може захистити вас від хвороби, а може лише стримати ваші бактерії, щоби не заразити інших.

“Але, звісно, найкраще — не хворіти взагалі! Щоб захиститися від хвороби не забувайте постійно мити руки, вакцинуватися від грипу, завжди провітрювати приміщення та за можливості проводити більше часу на свіжому повітрі, а також збалансовано харчуватися, повноцінно спати та займатися спортом”, — радить в.о. міністра охорони здоров’я.

Читайте також:
Уляна Супрун: лінійки – “пережиток совєтської традиції”, МОЗ не рекомендує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна