У Дніпрі презентують кіно та книгу про оборону Луганського аеропорту

 

У Дніпрі 21 жовтня відбудеться презентація книги “У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту” та документального фільму “Луганський форпост”, повідомляє Міністерство інформаційної політики.

Книга “У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту” – результат першої в Україні спроби зібрати та проаналізувати свідчення безпосередніх учасників однієї з найгероїчніших і найтрагічніших операцій початку російсько-української війни, що досі залишається маловідомою для більшості українців.

У документальній хроніці описують події, пов’язані з обороною міжнародного аеропорту “Луганськ” та прилеглих населених пунктів (квітень-початок вересня 2014 року), а також події, що передували окупації Луганська (зима-весна 2013-2014 років).

“Луганський форпост” – картина, створена міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Фільм розповідає про майже чотиримісячну операцію наших військ з оборони Луганського аеропорту, але не обмежується лише подіями довкола летовища.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 жовтня в український прокат виходить художній фільм “Чорний Козак”. Особливість цієї стрічки в тому, що всі кошти, отримані з продажу квитків, підуть на потреби та лікування тяжкопоранених військовослужбовців.

Робота над цим унікальним волонтерським проектом тривала 10 років – перший кадр було відзнято 25 жовтня 2008 року.

Читайте також:
Ахтем Сеітаблаєв став співрежисером нового фільму Сенцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна