Індексація пенсії торкнеться 10 мільйонів пенсіонерів

 

З 1 березня 2019 року в Україні проведуть індексацію пенсій, під яку потраплять понад 10 мільйонів пенсіонерів. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір, повідомляє “Гал-Інфо”.

“Формула індексації пенсій передбачена законом. Береться пенсія, розрахована відповідно до закону про загальнообов’язкове пенсійне страхування, підвищується на 50% від зростання середньої зарплати за попередній рік плюс 50% від інфляції за попередній рік. З огляду на те, що 10,2 мільйона пенсіонерів отримали підвищення пенсій в жовтні 2017 року, то практично всі вони і підпадають під індексацію пенсій в 2019 році”, – сказав він.

За словами заступника очільника Мінсоцполітики, в проекті державного бюджету на 2019 рік передбачена загальна сума дотації з державної скарбниці Пенсійного фонду, “але не можна сказати, що якась чітка сума закладена на індексацію пенсій”.

Читайте також:
Уряд вдосконалив умови надання субсидій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна